#

NTFU Wegkapiteins cursus voor Duikerleden

Op 17 maart hebben een aantal wegkapiteins en gewoon een aantal enthousiaste leden, hun zondag opgeofferd om een cursus tot wegkapitein bij te wonen. In het leslokaal van café Riekelt hebben een 9 tal personen deze NTFU curus gevolgd (Menno, Anne, Pie, Marjolein, Perry, Kim B, Kim S, David, Ben). De ochtend was het theorie deel, waar de diverse problemen van het begeleiden van een groep ter sprake kwamen. Enkele goede tips werden door Lion, de trainer, gegeven. Ook een aantal technische zaken kwamen ter sprake zoals, het maken van bochten en kop-over-kop (caroussel) rijden.

Na de lunch zijn we met zijn allen op een grote parkeerplaats de bochtjes gaan oefenen, welke we later in een afdaling bij Visé in de praktijk konden brengen. Indien je geïnteresseerd bent, vraag een van de wegkapiteins ernaar.

Tevens werd er tijdens de rit caroussel gereden en was er beurtelings een wegkapitein die de groep begeleide. Steeds werd zijn begeleiding door de groep geëvalueerd. Om vier uur kwamen we weer terug in het leslokaal, alwaar de dag werd besproken.

Ik en ik denk ook de anderen, vonden het een bijzonder waardevolle dag waar we nieuwe dingen geleerd hebben, maar waar we ook bevestigd kregen dat we als vereniging al veel zaken geregeld hadden wat andere verenigingen niet hebben; fluitsignalen, kreten en gebaren, oortjes en een volgbus!

Jammer was dat er nog vijf plaatsen beschikbaar waren welke niet ingevuld waren door andere leden.

Ben

Topics