#

Oudste Deelnemer Volta Limburg Classic fietst bij Den Duiker.

        Negende editie Volta Limburg

 

Het begon eigenlijk in 2009 wij fietsten toen met 8  Duikerleden de Hel van het Mergelland. Ook al was ik van geboorte geen Eijsdenaar  maar woonde toen al 50 jaar daar. Daarom vond ik het prachtig om in deze mooie gemeente te mogen starten en te finish en samen met de jongens uit Heer.

Een jaar later stond ik wederom aan de start, maar door commercie was de mooie naam Hel van het Mergelland gewijzigd in Volta Limburg Classic. Ik sloeg daarna geen enkele editie meer over en 7 april 2019 stond ik wederom aan de start voor de negende editie, waarvoor zich meer dan 2000 personen hadden ingeschreven. We konden kiezen uit 65-90-120  en 150 km.

Het was die morgen iets aan de frisse kant, maar het zou een mooie dag worden.

Om 9.00 uur ging ik alleen van start en zou ook dik 6 uur later alleen aankomen. In deze 120 km waar ik voor gekozen had zaten 14 beklimmingen goed voor 1750 hoogtemeters, de bekendste waren de Loorberg, Gulpenerberg, Camerig, Fromberg en Kruisberg.

De route voerde ons langs en door Cadier en Keer – Rooth – Bruisterbosch – Bergenhuizen en Hoogcruts en na 31 km verlieten wij de gemeente Eijsden  Margraten. Dan volgde de gemeente Gulpen –Wittem, waar wij jammer genoeg de Koning van Spanje afdaalden en niet zoals ik gehoopt had, opgingen. Na 42 km hadden we de eerste verzorgingspost bij de Gulpenerberg. Na de Mingelsberg volgde Simpelveld en Hulst en  na 77 km verlieten wij Gulpen Wittem . Om vervolgens via Vaals na km 88 in België-Beusdal aankomen, waar de tweede stop op 92 km was bij natuurlijk Limburg. Na deze bevoorrading kwamen wij op 105 km wederom in de gemeente Eijsden aan om via de Schansweg het eind doel de Vroenhof te bereiken, waar ik om 15 15 uur aan kwam.

Zoals ieder jaar stond Tiny aan de finish, waar ze mij natuurlijk als eerste verwelkomde. Op de finish moest ik bij de speaker, Jo van Deursen  (bij Den Duiker bekend van het uitreiking tenues), mijn  relaas doen. Natuurlijk mocht ik weer vertellen hoe het mij als oudste deelnemer van de Volta was vergaan. Toen wij een plekje in de zon op het terras hadden gevonden, kon ik dan uiteindelijk  toch aan mijn welverdiende rust beginnen. Iedere deelnemer kreeg een stuk Limburgse vlaai (2200 stuks!) deze ging naar Tiny, Pie moest het doen met een Grimbergen en het bleef niet bij eentje. Die middag op het terras, waar je ook nog op een groot scherm de ronde van Vlaanderen kon volgen, heb ik wederom genoten.

Een compliment aan de organisatie voor het goed verzorgd parcours, en de talrijke signaleurs voor de beveiliging en tot slot de uitstekende bevoorrading.

Leuk om te vermelden de jongste deelnemer was 8 jaar de oudste bijna 82 jaar.

Hopelijk ben ik de tiende editie er weer bij.

 

Pie Moonen. 

Topics