#

Toer de Frans

Desalniettemin hebben we deze tocht geheel in de vorm zoals hij het ooit bedacht heeft uitgevoerd. Ter nagedachtenis aan Frans zullen we zolang er animo binnen de vereniging is, deze tocht blijven organiseren.

Met 21 fietsers zijn we weer de hele zondag op pad geweest en hebben een mooie route gefietst door het Limburgse land, de route was uitgezet door Erik, Huub en John (bedankt hiervoor).

Om 11 uur zijn we vertrokken onder een stralend zonnetje bij ons club lokaal cafe Ut Vloot. Tot onze grote verbazing kwam John aanfietsen op een fiets uit 1946 en met de fietskleding uit hetzelfde jaar (geweldig).

We zijn vertrokken richting groene loper, Itteren om na een 15km te belanden bij onze eerste stop Cafe Oud Geulle, hier werden de eerste gele jongens gedronken, maar de meerderheid hield het nog bij koffie en vlaai.

Vanuit Oud Geulle zijn we verder gefietst richting Stein door een prachtig voor velen een onbekend natuurgebied en na ongeveer weer 15km arriveerden we bij onze tweede stop Brouwerij De Fontein in Stein, op deze prachtige locatie hebben we in de tuin genoten van een hapje en een drankje met als toppertje een proeverij van diverse eigen gebrouwen bieren.

Van hieruit zijn we op weg gegaan naar onze laatste stop gelegen in Oud Rekem, om hier te komen moesten we natuurlijk de Maas oversteken met het pondje bij Kotem, de afrit om bij dit pondje te komen is nogal tamelijk steil richting Maas. Karin had of de remmen kapot of teveel genoten van de proeverij bij de brouwerij, maar dit leidde in elk geval tot een zachte plons in het water, Huub was gelukkig snel toegesneld om haar te redden van een niet geplande zwemtocht.

Gelukkig zijn we allemaal veilig aan de overkant geraakt en konden we onze tocht vervolgen richting Oud Rekem, hier was onze laatste stop bij het Posthuys, dit is een locatie waar eigenlijk alles fout aan is, maar voor de Duikerleden is dit natuurlijk geweldig.

We werden hier verrast door het optreden van een Ierse country zanger (naam ben ik vergeten), tijdens zijn optreden werd er door de aanwezige gasten “Line dance” uitgevoerd, dit tot grote hilariteit van de overige bezoekers. Na deze stop die iets langer duurde, waarschijnlijk door de prijs van een vers getapte 33 cl Leffe Blond voor maar 2 Euro.

Vanuit Het Posthuys zijn we begonnen aan de laatste trip richting cafe Ut Vloot, na ongeveer 50km gefietst te hebben (totaal) kwamen we aan bij Cafe Ut Vloot, waar we werden opgewacht door enkele familieleden dit niet meegefietst hadden, maar s’avonds er wel bij wilden zijn.

Hier was een BBQ geregeld van onze sponsor het Hierder Hepke. 

Iedereen was uitgehongerd en een les die we hier geleerd hebben is dat je moet barbecuen met goed licht en niet in het donker, maar met behulp van de zaklampen op de telefoons hebben we toch nog een prima barbecue kunnen verzorgen ( al duurde dit voor sommige uitgehongerde fietsers een beetje te lang).

Al met al kunnen we terugkijken op een prachtige, gezellige en zonnige fietstocht met diverse leuke stops en een leuke BBQ afsluiting en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Robert

Topics