DE CLUB

Een wielervereniging uit Heer / Maastricht voor jong, oud, man en vrouw. We fietsen van maart tot november meestal enkele keren per week, met een dames- en heren- team, beide hebben weer een onderscheid in een A en een B team, welke zich qua snelheid onderscheiden, in welk team je meefietst is je eigen keuze. Voor eenieder is er wel groep beschikbaar welke aansluit op jouw fietsniveau.

In elke groep geldt de afspraak, zoals deze bij oprichting in 1982 is gemaakt, de langzaamste van het team bepaald het tempo en ”Samen Uit Samen Thuis” is een ander basisprincipe. In ieder team bestaat er natuurlijk een onderlinge competitie, echter gezelligheid is een even belangrijk element in onze vereniging. Na iedere clubrit wordt er meestal nog even nagepraat in ons clubhuis “Ut Vloot”. Ook hebben we diverse ritten waarbij we een stop hebben bij een van onze vele horeca-sponsoren.

Onze tochten zijn recreatieve tochten op de openbare weg en mogen dan ook nooit leiden tot wedstrijdfietsen. Er wordt dan ook van ieder lid verwacht dat deze zich aan de verkeersregels houdt en respect toont voor overige weggebruikers, lokale bevolking en natuur en milieu. We hebben de verplichting aan de leden om een valhelm te dragen tijdens de clubritten en hun fiets is voorzien van een fietsbel.

De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), een overkoepelende organisatie met als doel het sportieve en recreatieve toerfietsen in Nederland te bevorderen. Als lid ontvang je korting op toertochten georganiseerd door verenigingen aangesloten bij NTFU. Je ontvangt het Fietssportmagazine 6 keer per jaar. Daarnaast ben je als NTFU lid verzekerd, standaard ben je verzekerd tot een schade van € 1.000,-. Persoonlijke eigendommen (kleding, telefoon, helm e.d.) zijn verzekerd tot € 350.